Oglasila se i ravnateljica

Internetom se širi lažna vijest da je ravnateljica Doma zdravlja Drniš doživjela moždani udar nakon cijepljenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Društvenim mrežama ubrzano se širi netočna informacija da je ravnateljica Doma Zdravlja u Drnišu nastradala nakon što je primila cjepivo protiv Covida-19

Još jedna žrtva cijepljenja! Nastradala ravnateljica Doma zdravlja u Drnišu!

Tako počinje Facebook post u kojem se navodi da je doktorica Blaženka Topčić, ravnateljica Doma Zdravlja u Drnišu, nastradala nakon što je primila cjepivo protiv Covida-19, piše Faktograf.

‘Nedugo nakon primljenog cjepiva protiv Covida 19 hitno je prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a nakon toga u Zagreb. Naime, nedugo nakon što se cijepila, vozeći se s posla kući, osjetila je strahovitu bol u glavi, privremeno je oslijepila i cijelo lice joj je nateklo. Iz Drniša je hitno prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a iz Šibenika u Zagreb. Je li u pitanju moždani udar?’ stoji u objavi koja je objavljena na privatnom profilu (arhivirana ovdje), i koja je podijeljena više od tisuću i 300 puta.

Iz Faktografa su poslali upit drniškom Domu zdravlja te su pokušali doći do ravnateljice Topčić. Ubrzo je putem maila stigao njen odgovor.

– Radi se o fake newsu i nema veze sa cijepljenjem protiv Covida-19. Rutinski zahvat se nažalost lažno prezentira preko portala i smatram da je za svaku osudu – napisala je Topčić za Faktograf uz napomenu da se osjeća odlično.

Upit je poslan i bolnici u Šibeniku, odakle suodgovorili kako, zbog odredbe GDPR-a i Zakona o zaštiti pacijenata, nisu u mogućnosti dati detaljan odgovor zbog čega je Topčić došla u bolnicu.

‘Ovim putem možemo opovrgnuti neistinite navode u predmetnoj objavi koje se odnose na cjepivo i nuspojave za koje nemamo nikakva saznanja’.odgovorili su.

Iz Ministarstvu zdravstva poručili su da se društvenim mrežama širi netočna informacija, a detaljniji odgovor poslat će naknadno.


Pratite nas i na društvenim mrežama: