41 intervencija

Intenzivna godina za šibenske HGSS-ovce: ‘Imamo kvalitetne i školovane ljude’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za spašavatelje HGSS-ove Stanice Šibenik godina je bila intenzivna, počela je sudjelovanjem u spašavanju i sanaciji područja pogođenih potresom na Banovini. Zbroj aktivnosti u 2021. godini pokazuje da su spašavatelji imali pune ruke posla: 24 dana potraga, 41 intervencija, 10 spašavanja, rekao je to za naš program pročelnik Luka Dubravica.

Također, od 46 članova, koliko ih je trenutno, trinaest je gorskih spašavatelja koji su prošli kompletan ciklus školovanja u HGSS-u. S područja Knina aktivno je dvanaest članova, a dva položena gorska spašavatelja iz Šibensko-kninske županije u 2021. godini upravo su iz kninske ispostave.

–  Ova godina nam je počela intenzivno, imali smo popriličan broj potraga i spašavanja, ali isto tako naši članovi su jako puno ulagali truda i vremena u usavršavanje te vježbanju. Naši volonteri su stvarno bili jako aktivni ovu godinu, možemo reći da se jačamo i po ispostavama koji su ujedno dio stanice. Naravno, dobra vijest za lokalni dio u kontekstu stožera civilne zaštite na tom području tako da imamo kvalitetne i školovane ljude. S obzirom da je naša oprema jako skupa i ona ima jako kratak period, odnosno, ima brzu amortizaciju tako da je nama u kratkom periodu potrebna adekvatna sredstva kako bismo mogli imati dobru pokrivenost. U komunikaciji smo sa s jedinicama lokalne i regionalne samouprave te pokušavamo naći zdrav model financiranja kako bismo mogli ići uzlaznom putanjom u razvoju i opremanju stanice – kazao je za Radio Knin pročelnik Luka Dubravica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: