VIDEO Stiglo prvih 155 doza

Infektolog Željan Antulov prvi je u našoj županiji primio cjepivo protiv Covid-19: ‘Ne moramo se bojati, samo hrabro’

U našu županiju danas je stiglo 155 doza cjepiva tvrtke Pfizer-BioNTech, a šibenski infektolog Željan Antulov prva je osoba koja se u Šibensko-kninskoj županiji cijepila protiv bolesti Covid-19.

– Kao što je i najavljeno, naša županija zasad je dobila 155 doza koje su podijeljene na način da će 95 doza dobiti domovi za starije i 60 za zdravstvene djelatnike koji rade na Covid odjelima i u Zavodu za hitnu medicinu. Mislimo na druge i cijepimo se, napravimo to radi vlastitog prosperiteta – kazala je Diana Dulibić, ravateljica Zavoda za javno zdravstvo te je dodala kako će ova tura cijepljenja biti završena sutra.

Ivana Skorić, zamjenica ravnateljice šibenske bolnice, kao i župan Goran Pauk nisu skrivali zadovoljstvo zbog početka cijepljenja.

– Već idući tjedan stižu nam nove doze cjepiva, a ogromno je zadovoljstvo što je znanost sve ovo napravila u tako brzom roku – kazao je Pauk.

Epidemiologinja Ankica Parat Baljkas naglasila je kako konačno imamo pravo oružje protiv Covid-19.

– Ovo je tek početak maratona cijepljenja koje će dovesti do normalizacije života – rekla je.

Doktor Antulov prvi je primio cjepivo, a kazao je kako se odlučio cijepiti kako bi i druge potakao na cijepljenje.

– Potrebna je velika stopa procjepljenja da bi zaustavili ovu epidemiju. Cjepivo je jedina prava nada, ne moramo se bojati, hrabro u cijepljenje. Ono čega se moramo bojati je da ova pandemija napreduje – kazao je Antulov koji je potom svoje mjesto ustupio medicinskoj sestri Josipi Slamić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.