U samoizolaciji 23 djelatnika 'Hrvatskog ponosa'

Imamo novih troje oboljelih. Svi su kontakti ranije potvrđenih slučajeva iz kninske bolnice

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti ranije oboljelih i svi su povezani s kninskom bolnicom, izvijetio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Od troje pozitivnih na virus SARS-CoV-2, jedna osoba je zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

– Do sada je u kninskoj bolnici pet zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su četiri nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Situacija je u kninskoj bolnici pod kontrolom, u dogovoru s nadležnim epidemiolozima poduzete su sve protuepidemijske mjere, a rad se reorganizira na siguran način – priopćeno je iz županijskog Stožera.

Ukupno je, dakle, dosad u našoj županiji 48 ljudi oboljelo od koronavirusa, a povremeni porast broja oboljelih je predvidljiv.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

– Svatko može oboljeti od ove bolesti, zato ponovo apeliramo na građane, budite disciplinirani, pridržavajte se uputa i mjera nacionalnog, županijskog i lokalnih stožera. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu kako ne bismo ugrozili sebe i svoje bližnje – zaključuju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.