Opet će rive pod more

Ima naznaka da se zima ispucala, ali jugu i kiši ne vidi se kraj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izgleda da je ova zima već sada ‘rekla’ skoro sve što je imala jer se do kraja veljače očekuje vrijeme s puno kiše i toplije od prosjeka. Za podsjetiti je da je i lani u ovo vrijeme bio vrhunac zime i veljača je bila ekstremno topla. Sličnu situaciju u svojoj najnovijoj prognozi najavljuje Europski informacijski sustav za šumske požare. Južina je već stigla i potrajat će do vikenda, a s njom i izraženija kišna razdoblja. Od četvrtka popodne do subotnjeg prijepodneva jugo bi moglo plaviti rive, a krajem vikenda u gorju računajte sa snijegom.

Jutro je na šibenskom području oblačno sa slabim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Rogoznici, Jezerima i na Žirju 10 °C, u Žaboriću 9, u Primoštenu i Pirovcu 8, u Murteru i Dubravi 7, u Vodicama, Oklaju i na Miljevcima 6, u Drnišu i Zatonu 5, u Bilicama 4, u Kninu 3, a na Promini 2 °C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano, ali ponegdje može pasti i malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo, potkraj dana mjestimice i jako, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14 °C.

Na Jadranu sljedećih dana promjenjivo i nestabilno, ponegdje s kišom, posebice u petak i subotu i obilnijim pljuskovima. Jako i olujno jugo i južni vjetar, koji će vjerojatno najjači biti u petak – u subotu će oslabjeti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: