Idemo na ‘ide’! Nacionalni park Krka u nedjelju na Burnumu oživljava antičko doba

U rimskom amfiteatru Burnum u Ivoševcima Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ ove nedjelje organizira ‘XI burnumske ide’.

Tradicionalni sajamski dio programa, koji će se odvijati ispred amfiteatra, posjetiteljima će nuditi edukativne radionice, prezentaciju legionarske skupine i njihove opreme, antičkih obrta, mirisnih pripravaka i tajnih recepata za ljubavne brige,  raznih antičkih vještina, od pisanja voskom, izrade drvenih igračaka, mozaika i bula preko antičke škole, dotjerivanja, odijevanja i šminkanja, odmaranja na trikliniju do gatanja iz  kostiju i raznih drugih zabavnih sadržaja. Za najmlađe će biti održana prezentacija dječjih tiskanih publikacija ‘NP Krka i Rimljani’, ‘Burnum 4 kids’ i ‘Tajna burnumske kockice’.

burnum9

Središnji događaj manifestacije – borba za vlast stara dvije tisuće godina – održat će se u amfiteatru u 21.00 sat. Tijekom ove manifestacije narator Mario Petreković vodit će posjetitelje kroz plesnu predstavu ‘Orfej i Euridika’ te vatreni performans uz pratnju violončelistice Ane Rucner.

burnum16

Ulaz na ‘Burnumske ide’ je slobodan za sve posjetitelje, a organiziran je besplatan prijevoz autobusima iz Šibenika i iz Knina.

Tri autobusa polaze u 18.30 sati iz Šibenika sa autobusnog stajališta Poljana i voze na relaciji tržnica – Baldekin – Vidici (ispod Tommya kod dječjeg igrališta) – Konjevrate – Drinovci (kod crkve Imena Isusova) – Oklaj – Burnum. Dva autobuda polaze, također sa Poljane u 18.30 sati u smjeru Lozovac – Skradin – Dubravice – Burnum, a još tri autobusa krenut će u 18.30 sati iz Knina sa autobusnog kolodvora na relaciji Drniš (autobusni kolodvor) – Oklaj – Burnum.

NPKrka XI. burnumske ide

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.