Unaprijed vodili računa o planiranju doza

I u Šibeniku zastoj u opskrbi cjepivom: Nije upitno docjepljivanje svih koji su primili prvu dozu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Do danas je u našoj županiji cijepljeno 1.320 osoba prema prioritetima – zdravstveni radnici, djelatnici i korisnici domova za starije i nemoćne osobe te žurne službe koje su upućene na područje pogođeno razornim potresom, a prema planu cijepljenja, za svih je osigurana druga doza do kraja mjeseca i početkom veljače.

– Cjepiva za drugu dozu imamo dovoljno jer smo unaprijed vodili računa o planiranju doza tako da svi oni koji su primili prvu budu cijepljeni u zadanom roku. Na dnevnoj bazi dobivamo informacije o dostupnosti i količinama, a paralelno radimo i plan cijepljenja za veljaču – rekla je Diana Dulibić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Tijekom proteklog tjedna obavljeno je docjepljivanje 155, a ovaj se tjedan očekuje docjepljivanje još 640 zdravstvenih radnika i korisnika domova za starije koji su krajem prosinca i početkom siječnja primili prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa, kazala nam je Dulibić.

Također, istaknula je da se, za sada, odgađa planiran početak cijepljenja u ambulantama Domova zdravlja, jer su planirane doze preusmjerene u potresom pogođeno područje, ali i zbog smanjene isporuke proizvođača prema svim državama Europske unije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: