I nedjelja u znaku sunca i topline, a u prvom tjednu listopada nestabilnije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stabilno i razmjerno svježe jesenje vrijeme obilježilo je kraj rujna, a prati nas i na samom početku listopada.

Jutro je na šibenskom području vedro, a bura je slaba. Najtoplije, uz 17°C, jutros je u Rogoznici, 13 je u Pirovcu, 12 u Vodicama, u Šibeniku i Skradinu 11, u Drnišu 7, a u Kninu 6°C. Temperatura mora je oko 21°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab – ujutro burin, poslijepodne ‘zmorac’. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 24 °C.

Početkom tjedna vjetar okreće na južne smjerove što će nagovijestiti dolazak poremećaja sa zapada. On bi se glavninom preko nas premjestio tijekom drugog dijela utorka, noći na srijedu i srijedu prijepodne kada će vrijeme biti nestabilno s povremenom kišom i pljuskovima te prolaznim padom temperature.

Na Jadranu u ponedjeljak malo do umjereno oblačno. U utorak oblačnije, mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će se u srijedu već razvedravati. U utorak će zapuhati umjereno jugo, a u srijedu bura, podno Velebita i jaka. Zatim opet jugo s kojim je u petak moguća i kiša. Temperatura bez veće promjene.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: