Lokalna središnjica šuti

I kninski HDZ izabrao kandidata za gradonačelnika. Birali su između dvojice i izgleda pomrsili planove županijskog odbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nikola Blažević, predsjednik Gradskog obora HDZ-a Knina bit će kandidat te stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju. Informaciju smo dobili od kolega iz Knina pa smo je provjerili, a sam Blažević potvrdio je da je sjednica održana, ali nije želio govoriti o kanidaturama.

– S tom informacijom ćemo izaći za dan-dva i to je ono što trenutno mogu reći na temu – kratko je poručio Blažević.

Prema informacijama Šibenskog portala, članovi Gradskog odbora birali su između Blaževića i Roberta Marića, kninskog stomatologa koji je 2018. godine bio protukandidat Blaževiću i na izborima za predsjednika za Gradski odbor. Zanimljivo, Marić je na unutarstanačkim izborima prošli mjesec izabran za jednog od tri potpredsjendika Županijskog odbora HDZ-a, a upućeni kažu da je upravo njega Nediljko Dujić vidio kao kandidata za grdaonačelnika Zvonimirovog grada.

Dujićev komentar nismo uspjeli dobiti jer se do zaključenja teksta, danas, nije javljao na telefon. O kanididaturama na lokalnim izborima smo ga pitali jučer, no kazao je da je još rano o tome govoriti iako je primjerice, vodički HDZ, još prije skoro dva tjedana već izglasao svog kandidata Antu Cukrova Desta. Dujić je jučer još samo dodao da će javnost za desetak dana znati HDZ-ovog kandidata za župana.

Nije, dakle, želio potvrditi činjenicu da je kninski HDZ između Marića i Blaževića izabrao Blaževića koji se prije samo desetak dana našao u aferi kad je zajedno s još nekolicinom stranačkih kolega, suprotno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, večerao u zatvorenom kninskom hotelu zbog čega je na kraju bio prisiljen dati ostavku na mjesto načelnika županijskog Stižera civilne zaštite.

Po Kninu se priča i da će tamošnji Gradski odbor gurati Marića na mjesto dožupana s tog područja, kako je to do sad bila praksa kad je župan kandidat iz Šibenika. To, čini se, remeti plan stranačke središnjice županije da se, uz Gorana Pauka, kao zamjenika biračima ponudi Paška Rakića, aktualnog šibenskog dogradonačelnika koji zbog izmjena zakona ne može ostati na tom mjestu jer se broj zamjenika na svim razinama smanjuje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: