Članica DVD-a s područja Zagreba

HVZ osudila istup vatrogaskinje koja je napala Crveni križ: ‘Trebamo biti koordinirani’Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U medijskom prostoru pojavio se video uradak članice dobrovoljnog vatrogasnog društva s područja Grada Zagreba koja se nalazi u Petrinji te osuđuje rad Crvenog križa. Hrvatska vatrogasna zajednica je napisala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Ovim putem obavještavamo javnost da se Hrvatska vatrogasna vatrogasna zajednica ograđuje od optužbi vatrogaskinje koja je iznijela svoje osobno viđenje stanja na terenu. Vatrogaskinja nije mobilizirana odnosno ne boravi na temelju zapovijedi nadležnog niti glavnog vatrogasnog zapovjednika te se samoinicijativno uputila u pomoć stradalim krajevima.

U ovoj teškoj situaciji za sve nas, gdje svi nastojimo učiniti sve kako bismo ublažili posljedice ovog razornog potresa potrebno nam je zajedništvo i koordinirano djelovanje.

Pripadnici Crvenog križa, vatrogasci kao i sve nadležne službe, neumorno obavljaju svoje poslove i ovim putem upućujemo zahvalu svima njima na suradnji i nastojanjima da se što prije okonča ovo izrazito teško razdoblje za sve nas.


Pratite nas i na društvenim mrežama: