Hvala Dinaridima, zima će glavninom zapeti na njima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Često jaka i olujna bura na Jadranu će stvarati probleme u prometu do četvrtka, a na kopnu će ‘minusi’ u nastavku tjedna ponegdje biti čak i cjelodnevni. Hladna zračna masa koja se spušta prema našem području ostat će glavninom s druge strane Dinarida, odnosno do Jadrana će stići tek manja količina hladnog zraka. Uz buru i to će biti dovoljno za pojačani osjet hladnoće. Na šibenskom području jutro je pretežno oblačno s jakim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 7°C, u Skradinu, Drnišu, Primoštenu, Murteru i Pirovcu 6, u Šibeniku, Vodicama i Bilicama 5, a u Kninu 4°C.

U Dalmaciji će danas biti vjetrovito uz valovito i jače valovito more. Bit će i oblaka i sunca, a ponegdje još može pasti i malo kiše, u najvišim dijelovima Zagore i snijega, uglavnom još prijepodne. Temperatura zraka većinom od 4 do 9 °C, u zaleđu 0 do 5 °C.

Na Jadranu će se stanje sljedećih dana smirivati, ali će još prijepodne biti prilično vjetrovito i valovito, te pritom relativno hladno, iako pretežno vedro. Poneki je jutarnji minus blizu mora još vjerojatniji u petak, kada ponovno okreće na jugo, s kojim će biti sve više oblaka. U subotu postoji mogućnost pojave ledene kiše u zaobalju i Zagori pod uvjetom vedre noći, ranog naoblačenja uz oborine te pritjecanja toplijeg zraka po visini. Od subote i povremena mjestimična kiša, ali i ponovno sve viša temperatura pa će početak prosinca vrlo vjerojatno biti iznadprosječno topao.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: