Hrvoje Zekanović: ‘Iznenađen sam izjavom Vesne Pusić da želi postati muško’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Odbor za ravnopravnost spolova uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u četvrtak je održao sjednicu na kojoj su predstavnice ženskih lijevo – liberalnih udruga pozvale na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije. O istoj se oglasio priopćenjem Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku.

– Među njima najglasnije su bile Vesna Pusić, Jadranka Kosor, Neva Tolle i Ines Strenja Linić  koje posebno prozivaju ‘konzervativne zastupnike i ultrakonzervativne udruge bliske Katoličkoj crkvi’ isključivo zbog razloga što se ne slažu s ratifikacijom Istanbulske konvencije. Obzirom da sam na sjednici bio jedini saborski zastupnik koji je u Saboru već govorio protiv usvajanja Istanbulske konvencije ove riječi shvatio sam kao napad na mene.
Želim naglasiti da Hrast, a i ja osobno imamo nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja, osobito na nasilje nad ženama i djecom, navodi zastupnik.
Kvalifikacije i insinuacije kako Katolička crkva negativno utječe na zaštitu žena od nasilja su krajnje neprihvatljive i uvredljive, nastavlja, a posebno je iznenađen izjavom gospođe Pusić da želi postati muško.

– To je svakako njezina privatna stvar. Međutim takve izjave zbunjuju  djecu, jesu li rođenjem predodređeni da budu muško ili žensko ili to tek imaju izabrati. Protiv ovakvog načina komuniciranja sam itekako ja osobno, a i stranka Hrast. Također smatram da je korisno da postoji jedan ‘nadnacionalan’ zakon koji bi kontrolirao ovo pitanje na razini Europske unije. Međutim, nakon što sam pažljivo pročitao Istanbulsku konvenciju, zaključio sam da ona ne donosi ništa novo po pitanju zaštite žena i djece, ali donosi nešto loše – rodnu ideologiju, zaključuje Zekanović.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.