Pripreme u Šibeniku upitne

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u samoizolaciji, jedan igrač pozitivan na Covid-19

arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Koronavirus pojavio se u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, potvrdio je Hrvatski vaterpolski savez. Ante Vukičević pozitivan je na koronavirus, dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.

– Hrvatska vaterpolska reprezentacija od 10. do 15. kolovoza pripremala se u Korčuli, a svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s  Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporučena određena mjera izolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a. Također, protekom pet dana, kako je struka i sugerirala, svima su napravljena testiranja na korona virus. Pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića – poručili su iz Saveza.

Reprezentacija je u međuvremenu raspuštena, a iako su se pojavili neki navodi da je u koronavirus ušao u reprezentaciju nakon rođendanske proslave na Korčuli, izbornik Ivica Tucak to je negirao.

– Prije svega, ljubazno molim da se ne šire dezinformacije. Istina je da unutar Hrvatske vaterpolske reprezentacije imamo igrača pozitivnog na Korona virus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Korčuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza uvečer. U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije pokazivao ikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli.
Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije – rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.