Javio se na izdržavanje kazne

Horvatinčić u zatvoru: ‘Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400 tisuća kuna’Foto: ahiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tomislav Horvatinčić u srijedu navečer javio se na izdržavanje zatvorske kazne u Remetinec.

– Žalim što sam sudjelovao u nesreći. Idem u jednu instituciju, čuo sam jako dobre stvari o zatvorskom sustavu. Ovo je jedan od najhumanijih zatvora u EU. Ovo moje naprasno prekinuto liječenje će se nastaviti u zatvorskom sustavu.

U ovih 10 godina nijedan dan, nijedna rasprava nije odgođena zbog mene. Imao sam teške bolesti. Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, nadam se da ću se izliječiti do prosinca. Ova kazna… Jesam li ja ubio namjerno to dvoje ljudi? Da vidimo tko je najinteligentniji za odgovor. Od mene ste napravili metu. Ovo se nije dogodilo u zadnjih 100 godina. Da je bio nehaj, bila bi manja kazna. Vi ste svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio… -rekao je Horvatinčić dok je ulazio u zatvor.

– Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog toga. Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu – dodao je, piše Index.

Minimalno ljudsko bi bilo da zatvorenik dođe koliko-toliko zdrav, a ne na štakama, požalio se.

– Dobio sam tisuće mailova podrške. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć, ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to. Lako je robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu. Ali ako vam se sudi za namjerno izazivanje prometne nesreće… Vještaci kažu da sam vozio primjereno, u novinama kažu nije vozio primjereno… Ali ja vas sve volim i poštujem, možda ćemo se susresti u nekim drugim prilikama i s nekim ljepšim vijestima. Pravosuđe je takvo kakvo je. Ako s ovom mojom kaznom ijedna prometna nesreća bude manje, sreći nigdje kraja – zaključio je Horvatinčić.

Više pročitajte ovdje.

Podsjetimo, nakon što mu je zbog zdravstvenog stanja više puta odgađan odlazak na odsluženje kazne nakon što je pravomoćno osuđen za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, danas se konačno morao javiti na odsluženje kazne.


Pratite nas i na društvenim mrežama: