HNS će koalirati s HDZ-om, Pusić: ‘Vjerojatno ću biti izbačena iz stranke’

Središni odbor HNS-a donio je odluku da će koalirati sa HDZ-om. Sjednica Središnjega odbora HNS-a počela je u 17 sati, a raspravljao je dvadesetak minuta o lokalnim izborima.

Nakon sjednice, Vesna Pusić je izjavila kako ovu odluku neće podržati te će zbog toga biti izbačena iz stranke. Predrag Štromar je novinarima kazao da su tražili ministarstvo znanosti i obrazovanja, pravosuđa, graditeljstva i potpredsjednika Vlade, piše HRT.

Štromar je naglasio da je Središnji odbor dao zeleno svjetlo samo za pregovore s HDZ-om, što ne znači automatski i koaliciju

Na Središnjem odboru bilo je prisutno 107 od 130 članova, a za odluku su bila potrebna 54 člana. Krenula je pojedinačna rasprava o prijedlogu Odluke predsjedništva da ta stranka ne ulazi u Vladu s HDZ-om. Sjednicu je na svom Facebook profilu komentirao Goran Beus Richembergh.

Od 107 prisutnih članova Središnjeg odbora, 78 ih je bilo za koaliciju s HDZ-om, njih 20 protiv, devet je bilo suzdržanih, doznaje Jutarnji list. Ako Plenkovićevu Vladu u Saboru ne podrže, baš kao što su najavili, ni Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić, i oni će biti izbačeni iz HNS-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.