Dionice ponovo 'na bubanj'

HNK Šibenik ipak neće u ruke indijske Paramount grupe

‘Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Središnjem državnom uredu za sport  poništilo je Odluku o davanju suglasnosti Paramount grupi na stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu sportskog dioničkog društva Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik jer odabrani ponuđač nije dostavio Gradu Šibeniku garanciju banke u visini od 3 milijuna kuna kojom bi jamčio financijsku stabilnost drugoligaša sa Šubićevca u vremenu od 5 godina’, priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

Kako je Šibenski portal pisao u prosincu, šibenska je gradska uprava tražila dodatnu provjeru poslovanja indijskog investitora Punkaj Gupte iz Paramount grupe jer su, u međuvremenu, bile isplivale informacije o nezavidnoj financijskoj situaciji u kojoj se Indijac nalazi.

Iz gradske uprave u današnjem priopćenju su podsjetili i da je Paramount grupa bila jedini ponuđač te je ispunjavala uvjete Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine, a temeljem čega ih je je Gradsko vijeće, prošle jeseni, i odabralo.

Nakon odluke Povjerenstva za profesionalne sportske klubove, Grad Šibenik je definirao da ne postoji uvjet za sklapanje ugovora za kupnju i prijenos 297.056 dionica dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik Paramount grupi .

Grad Šibenik će raspisati novi javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik  koje su u njegovom vlasništvu.

– HNK Šibenik je jedan od simbola grada Šibenika i cilj nam je osigurati kontinuiranu stabilnost kluba. Makar pokušaj kupnje dionica nogometnog kluba  nije završio uspješno, zahvaljujem svim sudionicima provedbe javnog poziva koji su uložili svoje vrijeme i energiju tijekom provedbe postupka  i nadamo se da će ponovno raspisivanje javnog poziva donijeti konkretan rezultat – rekao je  gradonačelnik Željko Burić.

Indijski investitor odabran za novog vlasnika drugoligaša sa Šubićevca na dodatnoj provjeri poslovne sposobnosti!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.