Reakcije na video uradak srbijanskog humanitarca

HDZ Knin o ‘dobronamjernom’ gostu gradonačelnika: ‘Vi ste krivi, trebali ste znati koga ste primili’

FOTO Ilustracija/ Facebook HDZ Knin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Gradske organizacije HDZ-a Knin, u priopćenju za javnost, oštro su osudili gradonačelnika Marka Jelića koji je, prema njihovim riječima, učinio golemu pogrešku kada je prije nekoliko dana ugostio ‘dobronamjernog gosta iskrenog srca’ koji je u međuvremenu obišao kninsku tvrđavu i snimio sramotni video uradak.

Podsjetimo, na Facebook profilu tog srbijanskog humanitarca osvanuo je video s kninske tvrđave u kojem se čuje kako snimatelj, pokazujući na Knin govori ‘evo nas u Kninu, to jest srpskoj okupiranoj teritoriji. Ovde oni slave takozvanu Oluju, progon srpskog naroda. Vidite ovde na vrhu je njihova zastava, dat će Bog jednoga dana da vratimo našu’, a nedugo zatim i sam Jelić oštro je reagirao na tu objavu.

– Taj i takav gost posjet Kninu iskoristio je kako bi u svoj foto album pridodao i kninskog gradonačelnika te ga tako priključio spomenutom nizu ‘uglednika’. Međusobni dojmovi jednog o drugom nakon ugodnog druženja u Kninu bili su dobri – poručili su iz GO HDZ-a Knin te dodaju kako je gradonačelnik mogao i morao znati koga je ugostio.

Nadalje, smatraju da okrivljivanje, ipak ne tako dobronamjernog, gosta nije njegovo licemjerstvo nego naivnost samog gradonačelnika te ističu da ovo nije ni prvi ni zadnji put da odgovornost za vlastitu pogrešku Jelić prebacuje na druge.

– Još licemjernije od toga što radite je to što ne preuzmete odgovornost i ne ispričate se građanima Knina i Hrvatske koje je povrijedilo ponašanje vašega gosta. Uz to, trebate se ispričati i građanima Knina srpske nacionalnosti. Istim onim našim sugrađanima s kojima živimo skladnim suživotom, sve dok ne dođu gosti poput vašega i posiju novo sjeme mržnje te naprave štetu poput ove kojoj ste i sami doprinijeli Vašom lakomislenošću. Vi ste krivi! – zaključili su kninski HDZ-ovci.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić osupnut video uratkom u kojem je iz Knina zazvan povratak srbijanske zastave na tvrđavu


Pratite nas i na društvenim mrežama: