Gradonačelnik Burić nakon izbornog trijumfa: ‘Ovo je spoj rezultata HDZ-ove gradske uprave i rada na terenu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rezultat ovih izbora pokazuje strukturiranost i rad stranke među biračima i članovima, ali to se i preslikalo na rezultate rada koje HDZ ima na lokalnoj razini, u Gradu Šibenik. To je bio komentar šibenskog gradonačelnika i predsjednika gradskog HDZ-a Željka Burića nakon izbornog trijumfa na izborima za mjesnu samoupravu u kojima je HDZ ima većinu u najmanje 39 od 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora.

– Moram naglasiti da je ovo samostalna lista, odnosno da nismo s nikim koalirali. Dakle, ovo je spoj rezultata izvršne vlasti i rada na terenu, i to je u konačnici objašnjenje ovih rezultata. Nije me iznenadio ovakav rezultat – istaknuo je Burić.

Ipak, kad se analiziraju rezultati, ima na pojedinim dijelovima, sitnih malih naznaka koje će ih, kako kaže Burić, natjerati na korekcije.

– HDZ nije smio izgubiti mjesni odbor Sitno. Za mene je, uvjetno rečeno, iznenađenje Zlarin jer taj otok pokazuje da čak i na najnižim razinama izbora često prevladava ideologija. Jer to je otok gdje se ulaže 25 milijuna kuna. Imali smo sjajnu ekipu, ali očito se to ne valorizira – kazao je šef šibenskog HDZ-a.

Mala izlaznost gradonačelnika uopće nije iznenadila jer se ona uvijek kreće ispod 20 posto.

– To je opća karakteristika, a očito da građani, pustimo članove stranke, ne percipiraju rad unutar svoje najmanje okolice. Aktivni ljudi iz pojedinih odbora zaista mogu puno utjecati na gradsku politiku – poručio je Burić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: