Paško Rakić kandidiran za zamjenika

Goran Pauk ide po četvrti mandat za župana: ‘Iza nas su godine rada, a pred nama izazovi koje ćemo znati savladati’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Goran Pauk, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Šibensko kninske županije, danas je objavio svoju kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima koji će biti održani sredinom svibnja. Time aktualni župan ide u utrku za četvrti mandat, a Paško Rakić, aktualni zamjenik gradonačelnika Šibenika kandidiran je za njegovog zamjenika.

– Dragi prijatelji, sugrađani i žitelji ove prekrasne županije, iza nas su godine zajedničkog rada za našu županiju, a ja bi prije svega htio svima vama zahvaliti na podršci koju ste dosad pružali, na tome što ste se odlučili biti moji suradnici i potpora na ovome putu. Posebno je teška godina iza nas a pred nama su veliki izazovi koje ćemo siguran sam znati savladati i sa njima se znati nositi jednako dobro kao što smo se prilagodili životu u donedavno nezamislivim uvjetima. Međutim, uz maksimalne napore osigurali smo stabilno funkcioniranje kompletnog sustava javnih potreba naše zajednice u svim segmentima i svim našim ljudima bili na usluzi i ispomoći kad god je trebalo – kazao je Goran Pauk.

Napomenuo je kako će i dalje pridavati jednaku pažnju otocima, obali, priobalju i Zagori,  ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetništva smatra glavnim pokretačima razvoja, ali i nastaviti marljivo raditi na ispunjavanju potencijala koje imaju naši ruralni krajevi.

-Nastavit ćemo s odgovornim korištenjem pomorskog dobra koje nam pruža prihode koje ponovno vraćamo na to dobro u korist ljudi koji žive u tom okruženju, a nastavit ćemo i s održivim razvojem turizma kao jedne od  glavnih gospodarskih aduta ove županije – poručio je.

Kao prioritete istaknuo je stabilnost zdravstvenog sustava, ali i suradnju s obrazovanim maldim ljudima koji vladaju novim tehnologijama i time donose nove perspektive u našu županiju, a kako bi to uspjeli potrebno je  ulagati u poduzetničku infrastrukturu i svima omogućiti najbolje uvjete za učenje, razvoj i novo stvaranje.

– I dalje ćemo raditi na  poboljšanju uvjeta života svih žitelja ove županije, bilo da se radi o ulaganju u sustav socijalne skrbi ili o zaštiti prirode kao jedne od glavnih vrednota ove županije. Definitivno ćemo nastaviti podržavati kulturne i sportske inicijative kako bismo dodatno osnažili tu važnu kariku razvoja civilnog društva. Zajedno smo prošli kroz niz izazova, kroz niz važnih realiziranih projekata, niz je onih koje moramo dovršiti ali i onih koji su pred nama kako bi zajedno nastavili putem stabilnog razvoja – rekao je Pauk.

Okupljenima se obratio i aktualni zamjenik gradonačelnika, u utrci za dožupana, Paško Rakić koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo i čast na kandidaturi.

– Iz uspješnog tima koji je preporodio naš Šibenik, prelazim u pobjednički tim za našu županiju. Svo svoje znanje i iskustvo koje sam gradio i stekao radeći na projektima kroz odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, surađujući sa osobama treće životne dobi i braniteljskom populacijom želim ugraditi u funkcioniranje Šibensko-kninske županije i na takav način je dodatno osnažiti. Idemo prema pobjedi, to je jedan stabilan put – poručio je Rakić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: