'Za Šibenik ću se boriti do krajnjih granica'

Glavaševa objava kandidature za gradonačelnika prerasla u još jedan obračun s Burićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivo Glavaš s Nezavisne liste Stipe Petrine najavio je danas svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika, uz podršku članova NL Stipe Petrina. U govoru dugom četiri stranice Glavaš je istaknuo kako današnje okupljanje predstavlja prekretnicu u političkoj areni.

– Ovako ujedinjeni postali smo ujedinjena oporba koja će konačno srušiti HDZ i osloboditi Šibenik od nesposobnosti, korupcije i kriminala. Mi smo prva oporbena stranka u gradu i građani nam pružaju podršku iz dana u dan. Dok neki oporbeni čelnici pozivaju Željka Burića na kavu, ja ga ovim putem pozivam da ode na kavu u USKOK jer je to pravo mjesto gdje bi trebao pričati o svojim projektima. HDZ je rak koji je metastazirao u sve pore grada, a moj tim ljudi i ja želimo napraviti sve što možemo da taj rak kirurški odstranimo iz organizma i započnemo proces liječenja grada od liječnika Željka Burića – počeo je Glavaš.

Kazao je kako će se za Šibenik boriti do krajnjih granica.

– Prva stvar koju ću napraviti ako pobijedim je osloboditi grad od interesnih skupina koje upravljaju HDZ-om i ruše sve pred sobom – i građane i poduzetnike. Neće više biti onih koji ispod stola uzimaju deset posto, dosta je bilo otimačine, reketarenja. Kad grad prodiše, započet ćemo ono što se u Šibeniku nikad nije dogodilo, a to je financijska stabilnost. Fokus našeg dijelovanja bit će korist naših građana. Burić je u osam godina napravio jedan jedini projekt, a to je projekt ‘Željko Burić’ – nastavio je.

Kazao je kako HDZ u svom programu za sljedeće četiri godine nudi ‘daljnje bogaćenje interesnih skupina i osiromašavanje građana’.

– Degutantno mi je što se Burić toliko hvali svojim projektima, a grad iz dana u dan sve više tone te ga pozivam da mi kaže koliko je novih radnih mjesta dobio projekt Poljane, je li barem jedno? Građani mu nikad nisu bili važni, što je Burić radio posljednih osam godina. Preopteretio je proračun grada, HDZ je u dva mandata upropastio grad i traže treći mandat da ga unište do kraja – rekao je Glavaš.

Naglasio je kako će projekti koje će on i njegov tim pokrenuti biti fokusirani na zapošljavanje i radna mjesta, a egzistencija građana će im biti ‘zvijezda vodilja’.

– Neću dozvoliti da frustracija, očaj i nemir zavladaju gradom. Moja vizija je grad bez stresa i borit ću se svim silama da je ostvarim. Pozivam sve da se pridruže mom timu i da se izborimo za dobrobit grada. Željku Buriću treba reći zbogom – kazao je za kraj Glavaš.

Ipak, o projektima za koje Burića ‘šalje u USKOK na kavu’ kazao je kako ne zna koji su to projekti, te još jednom kazao kako gradonačelnik to može više objasniti i kako nije mislio ni na što konkretno.

Podsjetimo, Ivo Glavaš gradski je vijećnik koji je izabran s liste Mosta. Potom je odlučio istupiti, pa je neko vrijeme bio nezavisni vijećnik, a zatim je pristupio klubu vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrine.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.