Iz županijske uprave na operativnu funkciju

Fržop umjesto Dulibića. Predsjednica Upravnog vijeća postaje ravnateljica županijske Lučke uprave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jadranka Fržop, dosadašnja pročelnica županijskog Odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj, bit će nova ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije. Na tu ju je funkciju imenovalo Upravno vijeće županijske Lučke uprave temeljem javnog natječaja na koji je pristigla samo njezina prijava. Jadranka Fržop, inače je i aktualna predsjednica Upravnog vijeća koje bira ravnatelja pa nam je situaciju u kojoj ona bira samu sebe pojasnio Željko Dulibić, dosadašnji ravnatelj, koji odlazi u mirovinu.

– Jadranka Fržop je aktualna predsjednica Upravnog vijeća županijske Lučke uprave, a kako je samo njezina prijava stigla na javni natječaj objavljen 27. studenoga 2020. godine, Upravno vijeće sastalo se bez nje i donijelo odluku o izboru. Jadranka Fržop dužnost ravnateljice će preuzeti 15. siječnja – kazao nam je Dulibić.

Na pitanje hoće li on, poput Ante Malenice, koji je s funkcije direktora Cesta Šibenik, nakon umirovljenja, imenovan na mjesto predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke, biti novi predsjednik Upravnog vijeća županijske Lučke uprave, Dulibić nas je uputio na župana Gorana Pauka, ali nije odbacio tu mogućnost.

– Bit ću ako me izaberu. To je ipak pitanje za župana Pauka jer on imenuje članove Upravnog vijeća Lučke uprave čiji je osnivač Šibensko-kninska županija – kazao je Dulibić.

Zanimljivo, predsjednik Upravnog vijeća županijske Lučke uprave 2015. i 2016. godine bio je Gordan Fržop, sin Jadranke Fržop. Nakon što se ona vratila s mjesta pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, 2. studenoga 2017. godine postala je predsjednica Upravnog vijeća koje ju je prije nešto više od dva tjedna izabralo za novu ravnateljicu.

– Na ovaj korak odlučila sam se zato što mi predstavlja izazov iako je sve to blisko poslu koji i sada radim. Razlika je u tome što je to ipak operativni posao u kojem i zakonski okvir ide na ruku Lučkih uprava. To je dakle operativna funkcija koja je dobro prepoznata u zakonima pa je moguće dosta raditi na poboljšanju situacije na obali. Tu je i mogućnost povlačenja novca iz europskih fondova što mi je dodatni poticaj i izazov. Sada sam u situaciji da slušam dobro kolegu Dulibića koji odlazi u mirovinu, kao što je on slušao mene kada sam mu kao vršiteljica dužnosti ravnateljice 2008. predavala dužnost. Puno je aktivnosti u tijeku i zadržat ću kontinuitet tih poslova – kazala nam je Fržop.

Jadranka Fržop rođena je 14. rujna 1966. godine u Šibeniku, a 1997. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. 2008. godine bila je vršiteljica dužnosti ravnatelja Lučka uprave Šibensko-kninske županije, od 2008. do 2015 pročelnica županijskog Odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj, a 2013. predsjednica Upravnog vijeća županijske Lučke uprave.

M.Marotti i K. Bilan


Pratite nas i na društvenim mrežama: