Članice Društva inovatora Faust Vrančić

Franka i Tena Bujas osvojile bronačnu medalju za inovaciju primjene pametnih naljepnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Inovatorice Društva inovatora Faust Vrančić-Šibenik, Franka i Tena Bujas osvojile su brončanu medalju za inovaciju primjene pametnih naljepnica na pakiranja maslinovog ulja na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se od 14. do 16. listopada održala u Zagrebu.

Tom medaljom pametne etikete dobile su potvrdu struke, a inovatorice poticaj i ohrabrenje da nastave s projektom za koji je i građanstvo na izložbi pokazalo priličan interes.

Većina maslinara u Dalmaciji stalno se trudi poboljšati agrotehniku a uljare su već prilično suvremene. Tako u većini proizvode ulje vrhunske, ekstra djevičanske kvalitete. Međutim mlade inovatorice, agronom Tena Bujas i grafička dizajnerica Franka Bujas svojom inovacijom usmjeravaju pozornost i na uvjete čuvanja maslinovog ulja nakon proizvodnje. Vrlo preglednom i jasnom, termo-osjetljivom etiketom educiraju potrošače maslinovog ulja da su najbolji temperaturni uvjeti za držanje maslinovog ulja u kućanstvu od 14 do 19 stupnjeva celzijusovih. I to možete utvrditi jednim pogledom na njihovu etiketu na boci u kojoj čuvate ulje.

Važno je to i za potrošnju u vlastitom kućanstvu a još i više kada se ulje šalje u kontinentalne krajeve gdje velika hladnoća ili uvjeti zagrijanih prostora nepovratno degradiraju ulje koje je isporučeno kao ekstra djevičansko.

Iz Društva inovatora vjeruju da će ta potvrda stručne javnosti potaknuti sestre Franku i Tenu Bujas da prošire paletu pametnih etiketa i na druge proizvode te nastave educirati potrošače o tim vrlo važnim temama.

Društvo inovatora Faust Vrančić – Šibenik nastavlja tradiciju podržavanja inovatora i iz drugih krajeva Hrvatske. Tako su na ovogodišnjoj ARCA-i podržali i inovatore iz Sisačko-moslavačke županije, koji su nastupili s Cernunnos drvenim umivaonicima i EyeHearing pametnim naočalama za gluhe osobe.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.