Uskoro pozivi odabranih liječnika

FOTO/VIDEO Cjepivo protiv Covida-19 pod jakim osiguranjem stiglo u ŠibenikFoto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nove doze cjepiva protiv Covida-19, kako je i najavljeno, danas su stigle u šibenski Zavod za javno zdravstvo. Kao i do sada, cjepivo je stiglo pod jakim osiguranjem, a na isti način transportira se i diljem Europe od farmaceutskih tvrtki do krajnih korisnika.

Kako je Šibenski portal pisao Zavod će odmah cjepivo rasporediti proporcionalno broju osiguranika trima domovima zdravlja u Šibeniku, Kninu i Drnišu.

– Najavljena nam je pošiljka od 400 doza Pfizerovog cjepiva i 500 doza AstraZenece. Imali smo i najavu pošiljke Modernina cjepiva koja je u međuvremenu otkazana. Čim cjepivo stigne opet ćemo ga rasporediti na tri doma zdravlja, a koliko sam upoznata oni već imaju planove raspodjele po ambulantama primarne zdravstvene zaštite – kazala nam je Diana Dulibić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije.

U Domu zdravlja Šibenik su prvu količinu prošlog ponedjeljka rasporedili smo na desetak ambulanti jer je bila riječ o manjem broju doza.

– Kada dobijemo ovu novu pošiljku planiramo je rasporediti svim ambulantama tako da će svaka dobiti dvadesetak doza što nije preveliko opterećenje za odabrane liječnike. Liječnike u ambulantama obavijestimo u ponedjeljak da će dobiti cjepivo. Kada im kažemo koja cjepiva će im biti na raspolaganju i u kojim količinama oni pozivaju svoje osiguranike prema prioritetima koje oni sami najbolje mogu procijeniti – kaže Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: