FOTO Ugostitelji, hotelijeri, vinari i proizvođači hrane susreli se na drugom Eno-gastro susretu u Atriumu

Dalmatinski ugostitelji, hotelijeri, vinari i proizvođači hrane, okupili su se danas na drugim po redu Eno-gastro susretima Šibensko-kninske županije u restoranu Atrium na Lozovcu.

– Ovaj projekt pokrenut je 2018. godine, a cilj mu je bio povezivanje vinara s proizvođačima drugih vrhunskih poljoprivrednih gastro proizvoda, te u konačnici pozicioniranje Šibensko-kninske županije na globalnoj eno-gastro karti. Riječ je o normalnom slijedu događaja, budući da Šibensko-kninska županija već godinama ulaže u vinogradarsku i vinsku proizvodnju i podržava svoje poljoprivredne proizvođače – istaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk na otvaranju susreta.

Među proizvođačima hrane sudjelovali su pčelari, proizvođači suhomesnatih delicija, ribe i školjaka te proizvoda od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka do craft pivovara.

Tema ovogodišnjih susreta je povratak tradiciji i autentičnim dalmatinskim okusima, a direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić predstavila je bogatstvo gastronomske baštine naše županije od otoka Murtera, preko Šibenika, Skradina do Drniša, kao i nove projekte u domeni turizma, kojima je cilj svakog posjetitelja povezati sa zanimljivim ruralnim domaćinstvima.

Završetkom prezentacije na temu ‘Što more skriva’, koju su održali ribar Ante Skelin i školjkar Frane Kalauz, održan je interaktivni dio programa te gurmanski izazov.

Na ovogodišnjim eno-gastro susretima predstavilo se tridesetak proizvođača, s ciljem jačanja zajedničkih napora u predstavljanju autentičnih dalmatinskih iskustava u čaši i na tanjuru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.