FOTO Ugašen požar nad Krkom: Sve vatrogasne snage uspješne u vježbi pred sezonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Međuresorna vatrogasna vježba pod nazivom ‘Sigurnost 2019’ održana je danas na Lozovačkom platou, odnosu na ulazu u Nacionalni park Krka, kao priprema za nadolazeću protupožarnu sezonu.

– Vježba se održava u tri županije, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i centralna vježba tu u Šibensko-kninskoj županiji, na prostoru Lozovca. Simulirana je situacija šumskog požara koji ugrožava Nacionalni park Krka odnosno ulaz u NP, parkiralište i neke važnije infrastrukturne objekte, kao što su hidrocentrala Jaruga, trafostanica Jaruga i crpilište vodovoda to jest klorna stanica. Zajedno smo u koordinaciji s ostalim vatrogasnim postrojbama s područja grada Šibenika, Skradina i Vodica i cilj nam je da stožer civilne zaštite Šibenika i Skradina, kao i upravu NP-a pripremimo za taj vrlo mogući događaj – kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

U vježbi su sudjelovala i dva kanadera, kao i bespilotne letjelice, što je novost u odnosu na dosadašnje vježbe.

– Bespilotne letjelice su u realnom vremenu snimale kompletnu situaciju, a u zapovjednom centru Divulje su imali uvid u ono što se događalo na terenu – zaključio je Milošević.

Na simulaciji su sudjelovala vatrogasna vozila javnih vatrogasnih postrojbi gradova Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibenik, Brodarica, Zablaće, Bilice, Skradin, Dubravice i Zaton i Javne ustanove NP Krka. Vježbi se pridružila i Državna inspekcijska vatrogasna postrojba, stožeri civilne zaštite Šibensko-kninske županije te gradova Skradin i Šibenik, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Šibensko-kninske županije, Policijska uprava Šibensko-kninske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.


Pratite nas i na društvenim mrežama: