Svečanost su uveličali nastupi učenika Glazbene škole Ivana Lukačića

FOTO U knjižnici održana svečanost za učenike koji su postigli najbolje rezultate na natjecanjima

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zamjenica šibensko–kninskog župana Darija Puljić primila je danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore koji su postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima u protekloj školskoj godini pa im je tom prigodom uručila prigodne poklone i priznanja.

Svečanosti su prisustvovali i pročelnica za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović te ravnatelji, profesori, mentori i roditelji učenika.

– Sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima najbolja su prevencija protiv društveno neprihvatljivog ponašanja i svrha im je da omoguće učenicima iskazivanje i ostvarivanje njihovih posebnih zanimanja i sklonosti te su oblik rada koji obogaćuje život svake škole – kazala je Puljić te čestitala pritom učenicima, profesorima, mentorima i roditeljima na postignutom uspjehu.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori – Petar Slavić, Miodrag Momić, Ivo Komarac, učenici Srednja škola Kralja Zvonimira Knin te njihovi mentori Ante Duilo i Zdravko Čupković za izradu solarnog automobila. Učenica Turističko – ugostiteljske škole Nikolina Radić i njezina mentorica profesorica Višnja Juras za osvajanje trećeg mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika. Luka Rak, učenik Gimnazije Antuna Vrančića te njegova mentorica Nives Triva za osvajanje drugog mjesta na državnom natjecanju iz logike. Kristian Radaš, učenik Prometno – tehničke škole Šibenik i njegov mentor Zvonimir Štrkalj za osvajanje drugog mjesta na državnom natjecanju iz područja prometne tehnologije.

Nina Lucia Perina i Tedi Trkulja, učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku nagrađeni su zajedno sa svojom mentoricom Vanjom Bošnjak za osvajanje prvog mjesta na državnom natjecanju kao komorni duo sastav. Domagoj Žokalj i Marija Vuletić, također učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića, uz svoju mentoricu Miru Grujić nagrađeni su zbog osvajanja drugog mjesta na državnom natjecanju iz solfeggia, dok je Marija Gulam, također iz solfeggia, osvojila treće mjesto.

Ekipa učenika Srednje škole Ivana Meštrovića u sastavu Ivan Elez, Iva Čupić, Antonija Čulina i Mario Pijuk na čelu sa svojom mentoricom Veronikom Kosor osvojili su drugo mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka.

Učenik Luka Slipac iz Tehničke škole Šibenik uz podršku svoje mentorice Nade Bašelović osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika. Klara Jurić, učenica Gimnazije Antuna Vrančića nagrađena je uz svoju mentoricu profesoricu Nataliju Hobar za osvajanje trećeg mjesta na državnom natjecanju iz područja kemije. Učenica Sara Erceg iz Medicinske škole u Šibeniku, kao i njezina mentorica Silvija Petković, nagrađene su za osvajanje trećeg mjesta na državnom natjecanju iz područja zdravstvene njege.

Nadalje, za osvajanje prvog mjesta na regionalnom natjecanju srednjih škola iz područja kozmetičke njege, nagrađene su učenica Dorotea Vukičević i njezina mentorica Ivana Labor.

Zbog uspješnih rezultata na državnom natjecanju osnovnih škola nagrađena su četiri učenika i njihovi mentori – Ela Grubišić i Dorian Zovko te njihova mentorica Ivana Rupić iz Osnovne škole  Jurja Šižgorića za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz područja filmskog stvaralaštva, Petar Nakić i mentorica Dijana Mikšić Labura iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca za osvajanje drugog mjesta na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, učenik Luka Sunara i mentorica Miranda Marinović iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca za osvajanje drugog mjesta na državnom natjecanju iz povijesti te Antea Mileta i mentorica Anamarija Bogdanović iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca za osvajanje drugog mjesta na državnom natjecanju iz suvremenog plesa.

Također, u ime mentora prigodnu riječ uputio je profesor u Srednjoj školi Kralja Zvonimira u Kninu, Ante Duilo.

Svečanost su uveličali nastupi učenika Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik – Petar Vlaić na gitari, komorni duo sastav, Nina Lucia Perina na violončelu i Tedi Trkulja na klaviru ujedno dobitnici drugog mjesta na državnom natjecanju te vokalni nastup Nade Tomice Klišanin uz klavirsku pratnju profesorice Jelene Barbača.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.