FOTO Stanovnici Oklaja s lopatama u rukama, zimske službe na strojevima: Sve je spremno za novi snijeg

Zimske službe Cesta Šibenik Nadcestarije Knin spremno su dočekale prvi ovogodišnji snijeg na širem kninskom području. Pet timova od jučer je na cestama, sol i posip su spremni, pa razloga za paniku nema, doznajemo od Nina Grabića, voditelja ispostave Nadcestarije Knin.

– Nisu ovo nikakve neuobičajene situacije, zima je, stoga nema mjesta panici. Ceste su gotovo sve očišćene, kroz par sati odradit ćemo završne finese i čekamo što će biti večeras. Soli na silosima imamo dovoljno, a bude li trebalo, povlačit ćemo dodatne količine iz Šibenika i Drniša – govori Grabić.

Ipak, s obzirom na najavljeni polarni val hladnoće, u stanju su pripravnosti.

– Teško je išta unaprijed reći. Prema prognozi najavljene su velike hladnoće, no jasno da ništa ne možemo znati unaprijed. Naših pet ekipa je spremno, a bude li potrebno, dodatno ćemo se pojačati – kazao je Grabić.

Ceste Šibenik angažirale su svoju zimsku službu u svim dijelovima županije u kojima je bilo snijega i svi su kritični pravci već posuti solju.

– Snijeg je padao na širem kninskom području, dijelu drniškog zaleđa i dijelu skradinskog zaleđa. Krenuli smo jučer od pet-šest sati poslijepodne do jutros, posoljene su sve ceste, trenutno jos tri ekipe šire cestu na mjestima gdje je ostalo snijega uz rubove kolnika. Poslan je i nalog Hrvatskim cestama za nadopunu soli, još nekih 100-tinjak tona stiže u skladista. Imamo zasad dovoljne količine soli, ne očekuje se neko daljnje padanje snijega pa nebi trebalo biti većih problema. Djelovat ćemo i večeras, a vozačima savjetujemo nek prate stanje cesta, pripreme zimsku opremu i ne idu na put bez nje te osnovnih zaliha hrane, vode i goriva – kazao nam je Ante Pijuk, tehnički direktor Cesta Šibenik.

Iako je zasad palo tek desetak centimetara snijega, u Oklaju u drniškom zaleđu stanovnici su lopatama na vrijeme počeli čistiti ispred kuća. Ostvare li se najave o novom snijegu i hladnoći koja tek treba stići, lopate im idućih dana neće tako lako iz ruku.

PXL_200218_19763864
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
PXL_200218_19763848
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
PXL_200218_19763857
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.