FOTO Slamić i Klarin zadovoljni tempom radova: Hotel Borovnik krajem travnja primit će prve goste

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hotel Borovnik u centru Tisnog, čija bi rekonstrukcija trebala biti gotova do 29. travnja, obišli su danas u pratnji novinara vlasnik Dane Slamić i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Obojica su iznimno zadovoljni tempom radova u hotelu koji s 45 posto novca financira Europska unija, a koji će nakon rekonstrukcije zapošljavati 10 novih radnika te, što je još važnije, raditi tijekom cijele godine.

– Tisno će s obnovljenim hotelom dobiti 62 sobe kvalitetnog sadržaja poput wellnessa i bazena. Moram se zahvaliti suradnji s Općinom Tisno, kao i s Europskim fondovima. Bez te suradnje, investicija ne bi bila moguća – istaknuo je Slamić te dodao je sveukupna investicija vrijedna oko 26 milijuna kuna. Isplati se, kaže, truditi i dobiti 45 posto sredstava za obnovu hotela.

tisno hotel borovnik radovi gradnja 020317 11

Vlasnik Borovnika, u kojem je prošle godine zabilježeno oko 45 tisuća noćenja, uredit će i plažu u blizini koja će se zvati Mali Banj, a umjesto diskoteke najavio je otvaranje prigodne vinoteke.

Klarin je, pak, istaknuo kako ga iznimno veseli visoka faza gotovosti projekta.

– Hotel Borovnik izgrađen je 1922. godine, a nekoliko puta je promijenio vlasnika. Ovo je jedan od jako važnih projekata, ne samo u Tisnom, već i na cijelom otoku. Posebno me veseli dizanje kvalitete za jednu zvjezdicu što me veseli i kao čelnika jedinice lokalne samouoprave – rekao je Klarin prilikom obilaska.

Gosti će, napominje Klarin, dobiti nešto što dosad nije postojalo u Tisnom. Investicije poput hotela daju dodatni optimizam u vezi turizma.

– Radimo s ciljem da se naši gosti osjećaju ugodno i da imaju sve na raspolaganju. U hotel Borovnik vraćaju se pretežno stariji gosti, no rekonstrukcija će definitivno privući dodatne posjetitelje. Bitna je činjenica da ćemo u zimskim mjesecima imati gdje primiti goste što dosad nije bio slučaj – naglasio je tišnjanski načelnik.

tisno hotel borovnik radovi gradnja klarin 020317 2

Dodao je i to da je prošle godine otok Murter imao preko milijun noćenja, a tendencija da je da do 2025. godine na otoku bude preko 1,5 milijuna noćenja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: