Projekt vrijedan gotovo 860 tisuća kuna

FOTO Razvojna agencija predstavila rezultate projekta ‘Ja želim raditi’

Rezultati projekta ‘Ja želim raditi’ predstavljeni su danas u prostorijama Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na završnoj konferenciji kojoj je nazočio i župan Goran Pauk.

– Putem ovakvih projekata direktno pomažemo svim nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina naše županije da povećaju svoje samopouzdanje i radne kompetencije, pa time i svoje šanse za uspješnim pronalaskom posla – kazao je župan Pauk u prigodnom obraćanju te naglasio kako Šibensko-kninska županija od samog početka u potpunosti podržava projekte koje doprinose učinkovitoj provedbi strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije i smanjenju stope nezaposlenosti.


-Kada je riječ o projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda, treba naglasiti kako je naša županijska Razvojna agencija kroz projektna partnerstva i pripreme projektne dokumentacije pomogla mnogim udrugama i organizacijama članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te je uz projekt „Ja želim raditi“ nositelj projekta „Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III“ čija će provedba trajati do studenog 2020. Godine – zaključio je župan Pauk.

– Naša ustanova Razvojna agencija, ovaj projekt vrijedan gotovo 860 tisuća kuna, provela je u partnerstvu sa Srednjom školom Lovre Montija Knin, Pučkim otvorenim učilištem Knin i Uredom HGK za područja posebne državne skrbi Knin. Projektom su se tijekom dvije godine i tri mjeseca unaprijedile kompetencije osoba s invaliditetom i kompetencije starijih osoba sa šireg područja Šibensko-kninske županije – kazala je Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija ŠKŽ.

Voditelj projekta Miro Slavica, predstavio je projekt te obrazložio da je jedna od glavnih aktivnosti projekta bila osposobljavanje nezaposlenih osoba s područja grada Knina za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja. Program osposobljavanja za uzgajivača, prerađivača i sakupljača ljekovitog i aromatičnog bilja završilo je 40 osoba. Nabavljena je oprema i sirovine potrebne za provedbu programa uzgoja, prerade i sakupljanja ljekovitog bilja. Uspostavljen je Klub za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u Kninu kroz koji je savjetovano 37 osoba. Izrađeni su promotivni materijali i odrađena je promotivna medijska kampanja, nabavljena je računalna i uredska oprema; odrađen je prijevoz polaznika i catering za vrijeme trajanja osposobljavanja.

Projekt je sufinanciran 85 posto temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je 15 posto osigurano iz proračuna Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.