Svečano u Šibeniku

FOTO Policija slavi svoj dan i blagdan sv. Mihovila: ‘Stanje sigurnosti je na vrlo visokoj razini’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hrvatska policija, koja je izrasla iz Domovinskog rata i na blagdan sv. Mihovila slavi svoj dan,  a naš sveti Mihovil bio je osvjedočeni borac protiv zla i pravednik, baš kao što se i hrvatska policija od svog ustrojavanja bori, u početku neposredno za slobodu i neovisnost naše države, a danas za očuvanje zakonitosti, javnog reda i mira te ustavnog poretka republike hrvatske. Rekao je to na današnjoj proslavi Dana policije i blagdana sv. Mihovila načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

– Policiji će uvijek biti primarni cilj izgradnja profesionalne i stručne policijske službe, koja će se spremno boriti protiv svih nezakonitosti s namjerom stvaranja što boljih sigurnosnih uvjeta u kojima će svaki čovjek biti zaštićen. Policiji je veoma važna i suradnja s lokalnom  i regionalnom upravom, kao i što bolja uvezanost u život i probleme društvene zajednice i sredine u kojoj živimo, kako bi policija sve više bila dio zajednice, a zajednica prepoznala policiju kao pozitivnu komponentu – kazao je na početku svog govora.

Stanje sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave šibensko-kninske i u tekućoj 2019. godini povoljno i na visokoj razini. U prilog tome idu i iskazani dobri rezultati rada policijske uprave tijekom ljetne turističke sezone.

– Riješena je serija kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u apartmane i kuće na području nadležnosti Policijske postaje Vodice uz više uspješnih kriminalističkih istraživanja vezanih za zlouporabu droge posebice po održavanju festivala elektronske glazbe na području Tisnog – Garden festival i Šibenika, kao i to da kroz ljeto u našim turističkim odredištima nismo zabilježili niti jedno teže kazneno djelo ni sigurnosni događaj koji bi izazvao nesigurnost turista i građana – poručio je Kostanić.

Usprkos tome što Šibensko-kninska županija i u 2019. godini bilježi povećanje turističkih posjeta, kada je u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza ostvaren dolazak ukupno 944.181 stranih i domaćih gostiju ili za 4,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, sustav policije je i u kontekstu povećanog turističkog prometa u potpunosti funkcionirao, a turistička sezona i ostali popratni događaji, poput javnih okupljanja kojih je bilo u velikom broju, prošli su bez većih incidenta.

Od konkretnih akcija Kostanić je istakao brzo otkrivanje žene koja je zapalila najveći požar u Hrvatskoj ove godine, onaj kod Dubrave i Bilica. Također i brzu i uspješnu akciju pronalaženja napadača na kafić u Uzdolju kraj Knina.

– Naglašavam da izgradnja moderne i učinkovite policije uvijek mora imati uporište u tekovinama Domovinskog rata. To ističem iz razloga što su i grad Šibenik kao jedan od gradova koji je obranio Hrvatsku i Šibensko-kninska županija kao bedem u obrani od agresora, simboli pobjede, slobode i neovisnosti. Na tim osjećajima ponosa i zahvalnosti moramo graditi naš cjelokupni policijski sustav, jer su upravo naši policajci u tim danima ponosa i slave kao ratnici, specijalci i domoljubi dali neprocjenjiv obol obrani i stvaranju hrvatske države – zaključio je Kostanić.

Dogradonačelnik Paško Rakić bio je gradski izaslanik, a naglasio je kako ih je i ove godine okupio sv. Mihovil, zaštitnik Šibenika i hrvatske policije.

– Rujan je i mjesec i slavne šibenske pobjede pa je ovo pravo mjesto i vrijeme da se prisjetimo svih naših branitelja i pripadnika MUP-a zahvaljujući kojima živimo danas u miru. Suradnja Grada i policije je na zavidnoj razini, a bez sigurnosti nema ni napretka grada. Kao što nas sv. Mihovil čuva s neba, tako nas policija čuva na zemlji. Sv. Mihovil je nebeski borac protiv zla, a policija njegova produžena ruka – poručio je Rakić.

Za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć kolegij PU šibensko-kninske posebno se zahvalio ravnatelju Županijske lučke uprave Željku Dulibiću, načelniku Općine Primošten Stipi Petrini i pokojnom ravnatelju Prometno-tehničke škole Zdravku Peranu.

Načelnik policije dodijelio je i zahvalnice policijskim službenicima koji su svojim neposrednim radom kao koordinatori ili kao policijski službenici doprinijeli provedbi projekta ‘Sigurna turistička sezona 2019.’ Zahvalnice su dobili Krešimir Nimac, Edi Pervan, Ante Petković, Dalibor Samirić, Dujo Troskot, Jere Gulin, Željko Krnić, Marko Čuklin, Mario Olić, Željko Brocić i Mladen Mamić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.