‘Ostani živ i spasi živote drugih’

FOTO Počela policijska akcija u okviru projekta ‘Roadpol Safety Days’. Možete položiti i priseguFoto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Preventivno-represivna akcija s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja počela je u srijedu na našem području, i to u sklopu projekta ‘Roadpol Safety Days’,  a traje do 23. rujna.

– Iako statistički podaci Policijske uprave šibensko-kninske bilježe pozitivan trend, odnosno manji broj poginulih u prometu, tako da je u prvih osam mjeseci ove godine jedna osoba smrtno stradala u odnosu na osam osoba u istom vremenskom periodu 2019. godine, ovakve preventivno represivne akcije uvelike doprinose ovom pozitivnom trendu smanjena broja ovih prometnih nesreća – kazao je prometni policajac Joško Periša.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Inače, akciju provodi organizacija Roadpol na području svih država Europske unije, a geslo projekta je ‘Ostani živ i spasi živote drugih’.

– Posebnost akcije je dijeljenje letka, takozvane prisege o poželjnom ponašanju u cestovnom prometu, čijim potpisom svi vozači obećavaju da će poštivati pet točaka radi upravljanja vozilom na siguran način čuvajući kako sebe tako i druge sudionike u prometu – izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.