Na Gradskom groblju Kvanj

FOTO Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

FOTO: Šibenik.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima danas su, kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve sustava.

Vijence je položilo izaslanstvo Hrvatskog društva političkih zatvorenika podružnice Šibensko- kninske županije. Svijeće su zapalile izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko kninske županije- zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, župan Marko Jelić sa zamjenicima Ognjenom Vukmirovićem i Iris Ukić- Kotarac. Izaslanstva su zapalila svijeće i kod Spomen obilježja smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

Inače, Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću.

Spomendan je uveden odlukom Hrvatskoga sabora, a slijedom Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu od 2. travnja 2008. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama: