FOTO Nevrijeme praćeno krupom pogodilo Šibenik, ulice se zabijelile u nekoliko minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom krupom danas oko 18 sati pogodilo je Šibenik i poprilično iznenadilo Šibenčane koji su se zatekli na otvorenome.

Krupa veličine zrna grožđa zabijelila je šibenske ulice, voda se slijevala ulicama, a kako javljaju čitatelji, slična je situacija i u ostatku županije.

Za sad još uvijek nema dojava o šteti koju je izazvala poslijepodnevna nevera, kazali su nam u Županijskom centru 112.

Iako su prognostički modeli za drugu vikend frontu najavljivali tek lokalno slabije oborine i to prvenstveno u zaleđu, ona je očekivano bila brzoptezna ali uz intezivnu grmljavinu donijela je obilnu krupu koja je zabijelila mnoga mjesta.

krupa12

Prema mjerenjima AMP-ova u prosjeku je palo od dva do 10 litara kiše po metru četvornome, ali obzirom na veliku količinu leda koji će se rastopiti oborine su bile kudikamo obilnije.

Nakon juga prolazom fronte zapuhala je umjerena bura i sjeverozapadnjak pri čemu je i osjetno zahladilo uz pad temperatura zraka za više od 5 do 8 stupnjeva.

Fronta će vrlo brzo napustiti naše krajeve pa se u narednim satima očekuje prestanak oborina i raskidanje naoblake, a sutra uz slabu do umjerenu buru i pretežno sunčano vrijeme uz temperature zraka od 5 do 14°C, javlja Šibenik meteo.

krupa3 krupa4 krupa5 krupa7 krupa8 krupa9 krupa10 krupa11 krupa1

Dražen Kalpić
Dražen Kalpić

 

SNAGA Šibenski portal

SNAGA Šibenski portal, Sibenik. 47K likes. Snaga Šibensko-kninske županije!


Pratite nas i na društvenim mrežama: