FOTO Šibenski HGSS-ovci uspješno odradili još jednu vježbu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja održala je proteklog vikenda na Promini vježbu takozvanih ljetnih tehnika spašavanja. Cilj takvih vježbi je usavršavanje članova i sakupljanje potrebnog iskustva za akcije spašavanja kao i priprema za nadolazeće tečajeve te za obnavljanje i demonstraciju stečenog znanja.

img4636

Spasitelji su prvi dan demonstrirali sisteme za spuštanje i podizanje unesrećenih, a potom su se podijelili u tri grupe te praktično pokazali ili obnovili znanje njihove izrade. Potom je uslijedila vježba navezivanja i korištenja mariner nosila te predavanje o mogućnosti transporta ovisno o konfiguraciji i zahtjevnosti terena.

img4717

Drugi dan, u prostoru Stanice u Drnišu, članovi šibenskog HGSS-a su vježbali na koje sve načine izraditi sidrišta s promjenjivim i nepromjenjivim smjerom, više varijanti gelendera te su ponavljali i primjenjivali čvorove koje koriste u akcijama.
Ukupno je sudjelovalo 20 članova Stanice Šibenik i svi su aktivno pokazali svoje stečeno znanje kroz praktičnu vježbu spašavanja na stijenama i izrade sistema.

img4774

img4669

(FOTO: HGSS)

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: