Za sada ih je 70 angažirano

FOTO Hrvatska vojska evakuira oštećene bolnice i čisti ulice ZagrebaFoto: MORH

Sedamdeset pripadnika Hrvatske kopnene vojske, iz sastava Inženjerijske pukovnije i mehanizirane bojne Tigrovi i Gromovi na ulicama je centra Zagreba gdje će upravo je izišlo pomoći u sanaciji posljedica snažnog potresa od Trga bana Jelačića, Ilicom do zapadnog dijela grada, priopćilo je Ministarstvo obrane.

– Angažirali smo Hrvatsku vojsku i sve nadležne službe grada Zagreba da pomognu u raščišćavanju. Ovo je bio najveći potres u proteklih 140 godina- kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da su svi u pogonu.

– Dao sam nalog da se digne Hrvatska vojska, na raspolaganju smo pružiti pomoć gradu Zagrebu. Naša je zadaća kao dio sustava domovinske sigurnosti pomoći našim građanima kad je najteže – naglasio je Krstičević

Pripadnici Zapovjedništva za potporu pružaju pomoć bolesnicima i pomažu bolnicama u Zagrebu, Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević kako bi se stanje što prije normaliziralo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.