Stali s kopanjem

FOTO Bagerom kod sv. Frane prekopali staro groblje, a među ljudskim kostima građani šeću pse

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radnici Zelenog grada bagerom su prekopali staro groblje pored crkve sv. Frane u Šibeniku, a ljudske kosti već danima stoje razbacane na trava, govori nam fra Ivan Penava koji je poslao i fotografije.
‘U četvrtak, 6. svibnja radnici Zelenog grada u Šibeniku s bagerom su prekopali staro groblje pored crkve sv. Frane. Kopajući po prostoru gdje se prije pokapalo, isprevrtali su i ljudske kosti koje već tjedan dana stoje razbacane po trave. Susreli smo i prolaznike koji tu izvode svoje pse u šetnju i na naš upit znaju li da su to ljudske kosti po livadi, ostali su iznenađeni. Kada će Zeleni grad to groblje vratiti u prvobitno stanje i dostojno pokopati ljudske kosti naših starih Šibenčana, još uvijek nismo doznali’, kaže fra Penava.
Kako doznajemo u Zelenom gradu, na toj površini su u tijeku radovi na navodnjavanju koje su prekinuli čim su pronašli kosti.
– Od početka radova u stalnom smo kontaktu s gvardijanom Ivanom Bradarićem i znamo da tu postoji groblje, ali dosta duboko tako da ove kosti, koliko znam, ne bi trebale biti iz tih grobova. Čim smo pronašli kosti, stali smo s kopanjem i rješavamo situaciju. Kontaktirat ćemo Čemprese i Muzej, a u svakodnevnom smo kontaktu, kao što sam rekao, s gvardijanom samostana – kazao nam je rukovoditelj održavanja javnih zelenih površina iz Zelenog grada Mile Pavičić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: