Evo kako i gdje prijaviti štetu na opožarenom poljoprivrednom zemljištu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede oformila je skupinu koordinatora na opožarenim područjima u četiri dalmatinske županije koji će dati tehničke preporuke za sanaciju poljoprivrednog zemljišta, trajnih nasada  i ostalih proizvodnih resursa s ciljem revitalizacije poljoprivredne proizvodnje.

Koordinatori  su trenutno u fazi popisivanja  područja na kojima je proglašena elementarna nepogodam u ovom slučaju požar. Temeljem tih informacija u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju definirat će se popis poljoprivrednika i točan popis zemljišnih parcela obuhvaćenih nepogodom.

Nakon toga će kontaktirati registrirane poljoprivrednike, ali i one koji nisu trenutno upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i ARKOD, a koriste poljoprivredno zemljište na opožarenom području. Pregledat će prijave šteta (obrasce) kako bi ustanovili status poljoprivrednog gospodarstva i prihvatljivost za prijavu na Natječaj, a svim zainteresiranima pomoći će u pripremi prijave.

Pozivam sve poljoprivrednike da se s punim povjerenjem obrate stručnjacima Savjetodavne službe, kako bi što lakše popisali štetu na svojim gospodarstvima te se prijavili na natječaj za  što bržu obnovu svog poljoprivrednog potencijala. Imamo dovoljno vremena da svi pripreme dokumentaciju, sve se stigne popisati i prijaviti do listopada, izjavio je danas ministar Tomislav Tolušić.

Koordinatori u Šibensko-kninskoj županiji su:

Marko Dobrić, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik, 091/4882-731

Ivica Kosor, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik, 091/4882-861


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.