Borba s virusom

Epidemiolog Branko Kolarić: ‘Cjepivo protiv koronavirusa u Hrvatskoj na proljeće. Švedski model je surov prema starijima’

Ilustracija/Arhiva

Specijalist epidemiolog i voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ i redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci Branko Kolarić u razgovoru za Novi list govori o borbi protiv epidemije korone tijekom turističke sezone, ali i o tome što nas čeka ujesen, kada se više neće moći tako puno boraviti na otvorenom.

– Teško mi je generalno odgovoriti, ali posjećivanje noćnih klubova pokazalo se značajnim rizikom, što niti ne čudi, za stjecanje infekcije novim koronavirusom. Boravak na odmoru u Hrvatskoj, uz pridržavanje mjera socijalne distance, sigurno ima manji rizik za zarazu nego primjerice vožnja u javnom prijevozu, pogotovo bez zaštitne maskice –  kazao je Kolarić za Novi list.

Na pitanje je li dovoljno samo ograničiti radno vrijeme noćnih klubova, odgovara: ‘Moguće je da će ih trebati i zatvoriti ako se ove mjere brzo ne pokažu učinkovitima. Teško je osigurati rad noćnog kluba u kojemu se ljudi trebaju pridržavati socijalne distance’.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.