Ukupno 32 oboljelih

Dvoje novooboljelih u županiji: Za muškarca iz Knina još nije poznato gdje se zarazio

Ilustracija/Arhiva

Dvije osobe pozitivne su na COVID-19 u protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i kontakt je osobe iz Slavonije, dok je druga oboljela osoba muškarac iz Knina, srednje životne dobi za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku.

– Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 32 slučaja oboljenja, od kojih 12 u Kninu, pet na području Grada Vodica, devet u Šibeniku, dva u Kistanjama, i po jedna osoba u Kijevu, Drnišu, Tisnome i Unešiću. Do danas se oporavilo 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije Šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se  u samoizolaciji na kućnom liječenju – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 116 osoba, od kojih je 112 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a četiri osobe imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.  Od jučer je uzeto 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.