Proteklog tjedna 30 prometnih nesreća

Dva vozača na Dalmatini jurila preko 200 km/h, pa skupo platili brzinu

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija je u četvrtak, 1. srpnja na autocesti A1 zaustavila 36-godišnjaka dok je upravljao osobnim automobilom Audi daruvarskih registarskih oznaka brzinom od čak 226,4 km/h, a u nedjelju oko 17 sati, policija je zaustavila u 25-godišnjaka koji se na A1 kretao brzinom od 212 km/h Opelom zagrebačkih registarskih oznaka. Protiv vozača su podneseni Obvezni prekršajni nalozi te će morati platiti kaznu od pet tisuća kuna.

Inače,  proteklom tjednu, od 28. do 4. srpnja, na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 30 prometnih nesreća, od kojih jedna u kojoj je smrtno stradao motociklist, devet s četevero teže i sedmero lakše ozlijeđenih osoba te 20 s materijalnom štetom. Najčešći uzrok nesreća su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila te nepoštivanje prednosti prolaska.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 215 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravljanje pod utjecajem alkohola i nepropisno uključivanje/isključivanje s ceste, a ujedno je iz prometa isključeno 11 vozača i osam vozila.Iz policije pozivaju vozače da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine i korištenja sigurnosnog pojasa, da ne vozite ukoliko vam je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koristite mobilne telefone tijekom vožnje, kao i da ne upravljate vozilom pod utjecajem alkohola ili tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

– Poseban apel šaljemo kako vozačima mopeda i motocikala da ne voze bez zaštitne kacige, bez vozačke dozvole ili neregistrirana vozila, da prilagode brzinu kretanja uvjetima na cesti i da poštuju prometna pravila- apeliraju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: