Nije želio otkriti koga će podržati za predsjednika

Dujić će ipak imati protukandidata. Evo tko će mu se suprotstaviti 5. travnja

Branko Peran, bivši načelnik Uprave za zatvorski sustav, nekadašnji načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, PU zagrebačke i aktualni predsjednik Mjesnog odbora Grebaštica Donja, kandidirat će se za predsjednika šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a, potvrdio je za Šibenski portal.

– Informacija je točna. Odlučio sam se kandidirati i idemo u tom pravcu, moram prikupiti potpise i sve ostalo što je potrebno u dogovoru s ljudima koji smatraju da se može drugačije. Iza sebe imam veliko radno i životno iskustvo i smatram da to mogu ostvariti – izjavio je Peran.

Branko Peran / FOTO: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Peran nije želio otkriti za koga će glasati na nedjeljnim izborima za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

– I aktualni predsjednik Andrej Plenković i njegov protukandidat Miro Kovač kandidati su za predsjednika na unutarstranačkim izborima 15. ožujka. Do nedjelje ima još dana i do tad ću donijeti konačnu odluku – tajanstven je bio Peran.

Podsjetimo, proteklog tjedna šibenski gradonačelnik Željko Burić, inače predsjednik Gradskog odbora HDZ-a te predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, najavili su svoje kandidature za još jedan mandat na tim funkcijama. Željko Burić za novi mandat predsjednika Gradskog odbora borit će se s kandidatima za potpredsjednika Paškom Rakićem, Ivanom Vudrag i Mirkom Čekom, dok su kandidati za potpredsjednika u Županijskom odboru Danijel Mileta, Ivan Malenica, Josip Begonja i Robert Marić. Dujiću će se, dakle, na županijskoj razini suprotstaviti Branko Peran.

– S gospodinom Dujićem imam korektan odnos, ali i drugačije unutarstranačko viđenje. Smatram da se može drugačije i bolje, a na izborima svatko ima pravo da se kandidira i u tom pravcu sam ja odlučio podnijeti kandidaturu, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati – poručio je Peran.

Bude li nakon nedjelje drugog kruga, HDZ će predsjednika dobiti 22. ožujka. Izbori za gradska i županijska vodstva predviđeni su za 5. travnja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.