Država platila, a kuća nije obnovljena: Sindikat policije traži od Orepića rješavanje slučaja Jure Teskere

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sindikat policijskih službenika uputio je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću, u kojem traži rješavanje slučaja šibenskog policijskog službenika Jure Teskere kojeg bi na Staru godinu država trebala deložirati iz stana na Šubićevcu.

Teskera, jedan od najpoznatijih šibenskih policajaca i branitelj Domovinskog rata, sutra bi, zajedno sa suprugom i troje sinova, trebao biti deložiran iz stana u Šibeniku koji je od Policijske uprave šibensko-kninske dobio na privremeno korištenje, uz obrazloženje da se deložacija provodi zbog činjenice kako ima obnovljenu obiteljsku kuću u Kijevu.

– Njegova kuća u Kijevu službeno se vodi kao obnovljena iako u naravi to nije tako te nije pogodna za stanovanje, a samim time je neuseljiva iz razloga što se nalazi u derutnom stanju. Po navodima Jure Teskere za navedenu kuću država je isplatila novac za obnovu izvođaču radova i nadzorniku radova, ali su oni novce međusobno raspodijelili, dok radove na kući nisi završili. Isto tako, prema tvrdnjama Jure Teskere, više puta je upućivao žalbe, predstavke i prigovore raznim nadležnim institucijama, koje unatoč navedenom nisu poduzimale nikakve mjere i radnje, pa čak nisu niti izašle na teren, kako bi ispitali i utvrdili da kuća nije obnovljena, a samim time niti pogodna za stanovanje. Usporedo s tim Jure Teskera je zbog navedene činjenice više puta slao zamolbe za otkup stana u kojem se trenutno nalazi, na što je uvijek dobio negativan odgovor, odnosno nije mu u konačnici odobren otkup navedenog stana.

spica-policija-jure-teskera-171116-1

Sukladno navedenom vidljivo je kako se Jure Teskera sa svojom obitelji ne može vratiti u svoju kuću u Kijevu koja se vodi kao obnovljena iako stvarno stanje ne odgovara toj činjenici, te da će, ukoliko bude deložiran iz stana, doslovce završiti na ulici sa svojom suprugom i troje djece, piše u otvorenom pismu Sindikata policijskih službenika.

Napominju kako je riječ o vrijednom policijskom službeniku koji svoj posao obavlja časno i pošteno, a među građanima i kolegama je cijenjen jer samoinicijativno pomaže građanima u nevolji.

Gospodine ministre, zar nije tužno da sa svojom obitelji završi na ulici bez krova nad glavom?

– Gospodine Ministre, zar nije tužno i neodgovorno da jedan vrijedni, izrazito cijenjeni i požrtvovni policijski službenik koji je uvijek spreman pomoći i koji svima nama može biti uzor na ovaj način sa svojom obitelji završi na ulici bez krova nad glavom i zar se istome od strane MUP-a ne može produžiti vrijeme korištenja predmetnog stana koji je navodno vlasnik MUP, dok se ne riješi nastala situacija sa završetkom obnove njegove kuće u Kijevu?, pitaju Vlahu Orepića.

Sindikat od ministra Orepića tako traži rješavanje nastalog egzistencijalnog problema Teskere, kako u pogledu nastavka korištenja stana na Šubićevcu, tako i u pogledu utvrđivanja odgovornosti odgovornih osoba koje su, navedeno je, evidentno zlorabili položaj i ovlast koja im je povjerena od strane države u obnovi kuće Jure Teskere u mjestu Kijev.

– Samom deložacijom i cjelokupnom situacijom policijskog službenika Jure Teskera ostalim zaposlenicima MUP-a i javnosti daje se jedna loša poruka i stječe se dojam da MUP neće pomoći i stati iza svojih zaposlenika koji su socijalno ugroženi ili koji nemaju riješeno stambeno pitanje, te se kod istih javlja osjećaj nepovjerenja i straha kako bi i oni jednoga dana završiti na ulici ako se nađu u sličnoj situaciji, stoga Vas molimo za pomoć navedenom kolegi Juri Teskeri u rješavanju nastale situacije, a o odluci molimo Vas da nas obavijestite pismenim putem, pozivom na broj gornji, zaključeno je u otvorenom pismu koje potpisuje predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

sindikat1 sindikat2

Teskera se na telefon danas ne javlja, no jučer je za Šibenski list potvrdio da ‘stan na Šubićevcu mora osloboditi od ljudi i stvari’.

– Doduše, prema dokumentu koji mi je dodijeljen, mogu ga koristiti dok mi ne bude omogućen povratak u Kijevo, no to ne zanima nikog od mojih pretpostavljenih. Pozivao sam ih da dođu i uvjere se da kuća nije za stanovanje, odbili su i neka me gone zbog ove istine ako treba. Svi znaju da nisam bio kukavica kada je trebalo braniti svoj narod i zemlju, a sada ću biti jednako hrabar boreći se za sebe. Jedino mi je žao što nisam i prije bio odlučniji u tome, a sve u vjeri da ima poštenja. Kada iziđem iz stana pred zgradu na Šubićevcu, znam da ću imati veliku potporu Šibenčana i hvala im na tome – poručio je Teskera, unaprijed zahvaljujući svojim sugrađanima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.