Za SOS Dječje selo i za čisto more

Dražen Grgić ‘dohvatio’ Brazil, a vi ne zaboravite nazvati 060 90 55Foto: Dražen Grgić
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski oftalmolog i jedriličar Dražen Grgić preplovio je Atlantik i u nedjelju stigao do prvog brazilskog otoka Fernando de Noronha. Jedrilicom Sveti Mihovil Grgić je iz Šibenika zaplovio put dalekog Brazila 6. siječnja ove godine, dio puta kroz Sredozemlje s njim je bio i jedriličar Branimir Vlajo, a kroz Gibraltar, ‘niz’ Afriku i preko Atlantika plovio je sam.

– Čisto more, Čisto srce ovaj put uz ekološki karakter podizanja pažnje javnosti na problem onečišćenja mora ima i humanitarnu misiju pomoći SOS Dječjem selu Hrvatska i to na način prikupljanja sredstava pozivom na humanitarni telefon SOS Dječjeg sela Hrvatska 060 9055. Donirajte za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i čuvajte naše more. Čisto more, Čisto srce – napisao je Grgić na dan polaska na svom Facebooku.

Inače, Grgić je već jednom probao oploviti rutu Šibenik – Brazil, ali je, nakon 800 milja plovidbe, u listopad 2018. godine prekinuo put i vratio se kući jer je puno vremena izgubio u startu zbog vrlo promjenjivih vremenskih prilika i neplaniranih stajanja zbog više sile.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.