DIP je izmijenio uputu: Tko neće moći glasati na izborima ove nedjelje, a kome će se to ipak omogućiti

Državno izborno povjerenstvo napravilo je izmjene upute za nadolazeće parlamentarne izbore prema kojoj svi zaraženi koronavirusom te oni s tjelesnom temperaturom višom od 37,2  i/ili respiratornim problemima koji su karakteristični za infekciju koronavirusom ‘ne smiju pristupiti biračkom mjestu, niti kontaktirati izborno povjerenstvo ili birački odbor radi glasanja kod kuće’.

Član DIP-a Slaven Hojski u razgovoru za Dnevnik.hr kazao je kako je izmijenjena točka 2. uputa te je dodana preporuka da se osobe s povišenom temperaturom i/ili respiratornim problemima prije ostvarivanja prava na glasanje konzultiraju s liječnikom.

– Biračima kojima je dijagnosticirana zaraza neće se moći osigurati glasanje jer im je izrečena mjera izolacije, što se odnosi na Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a koja uključuje i zabranu kontakata s drugim osobama, što su i birački odbori – pojasnio je Hojski.

Izmjenjene Upute objavljene su na internetskoj stranici izbori.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.