U našoj županiji od ponedjeljka nastava na daljinu

Darko Dukić: ‘Svi smo se opustili i moramo reducirati cirkulaciju virusa’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije donio je, zbog nastavka rasta broja novooboljelih, preporuku za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.

Ravnateljima osnovnih i srednjih škola preporuča se u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu ‘C’, odnosno ‘na daljinu’ za učenike od 5. do 8. razreda te učenike svih razreda srednjih škola. Izuzetak su učenici završnih razreda strukovnih škola i maturanti, kao i učenici koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenici umjetničkih škola za koje će nastava biti organizirana po Modelu ‘A’, odnosno u školi.

– Vraćamo se na nešto slično što smo imali u prosincu jer smo u situaciji da je veliki broj školske djece i djelatnika u samoizolaciji i vidjeli smo kako se virus širi. Prelaskom na nastavu na daljinu pojedinih razreda smanjit će se dnevna putovanja javnim prijevozom, a time i gužve u autobusima. Uzmemo li u obzir i proljetne praznike ovako ćemo na tri tjedna smanjiti cirkulaciju virusa i nadamo se povoljnijoj epidemiloškoj situaciji nakon proljetnih praznika. Reduciranjem kontakata među učenicima smanjio bi se i rizik daljnjeg prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima te potencijalno prenošenje bolesti na članove obitelji, čime bi se u konačnici poboljšala ukupna epidemiološka slika u županiji kazao nam je Darko Dukić, načelnik županijskog Stožera.

Također, Stožer traži pojačani nadzor provođenja nužnih epidemioloških mjera od strane ovlaštenih službi na području Šibensko-kninske županije.

– Sve drugo ćemo pomno pratiti i puno strože kontrolirati poštivanje aktualnih protuepidemijskih mjera. Već godinu dana smo u situaciji pandemije korona virusa i svi smo se opustili. Molim sve naše sugrađane da ozbiljno shvate sva upozorenja i mjere jer se moramo odmah početi odgovornije ponašati. Stožer će svakodnevno reagirati na sve situacije i bude li potrebe donositi nove odluke i preporuke. Za sada ćemo postrožiti samo ove mjere za škole, a dalje sve ovisi o svima nama – poručuje Dukić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.