Virus se ubrzano širi

Darko Dukić: Nacionalni stožer će morati donositi nove mjere, situacija je loša u svim županijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pandemija korone ne jenjava i virus se ubrzano širi u skoro svim županijama pa tako i u Šibensko-kninskoj gdje danas imamo 130 novooboljelih, odnosno ukupno 427 aktivnih slučajeva Covida-19. U županijskom Stožeru odlučili su ne pooštravati postojeće mjere, nego pričekati nove mjere Nacionalnog stožera.

– Jasno je da se virus širi, kako među starijima tako i među mladom populacijom i za očekivati je reakciju nacionalnog Stožera koji će vjerojatno uskoro morati donositi nove, strože mjere. S naše strane inspekcije pojačano provode kontrole poštivanja epidemioloških mjera i još jednom apeliramo na građane da ih se strogo pridržavaju. Situacija nije loša samo kod nas, nego u svim županijama i zato trebamo vidjeti kako će reagirati Nacionalni stožer. Mi nećemo tražiti posebne mjere za našu županiju dok ne vidimo što planiraju na nacionalnoj razini – kazao nam je Darko Dukić, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Inače, danas je Nacionalni stožer na prijedlog županijskih stožera donio četiri nove odluke kojima se pooštravaju postojeće mjere koje stupaju na snagu odmah danas i to u Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U Dubrovačko-neretvanskoj i dalje biti zatvoreni kafići i restorani i to na području cijele županije. Mjere se odnose na ograničavanje broja ljudi na javnom okupljanju te obustavu rada ugostiteljskih objekata osim onih u skupini hoteli, kampovi, studentski i učenički domovi, a ostavlja se mogućnost dostave hrane.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.