Centar dosad posjetilo šest tisuća posjetitelja

Civitas Sacra sutra obilježava pola godine sa simboličnom cijenom karte, a veliki hit je i kava na vrhu s jedinstvenim pogledom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova – Civitas Sacra u srijedu obilježava šest mjeseci od otvaranja svojih vrata, a do 1. studenog ove godine zabilježili su šest tisuća posjeta. Za svoju prvu ‘polugodišnjicu’ u centru spremaju novosti kako bi privukli Šibenčane, a restoran Galbiani šest dana u tjednu ujutro postaje cafe bar gdje se po pristupačnim cijenama može popiti kava uz jedan od najljepših pogleda na Šibenik.

O značaju Civitas Sacre mnogo govore činjenice da je za njega Šibenska biskupija, uz asistenciju kreativne agencija Kocka, povukla više od 30 milijuna kuna iz Europe, a na otvorenju je bio i premijer Andrej Plenković. S prvih šest mjeseci centra, ističe voditeljica centra Ana Klarić, iznimno su zadovoljni, kako brojem posjetitelja, tako i društvenim značajem.

– Sutra za naših šest mjeseci karta će koštati 15 kuna, a za djecu kao i inače 10 kuna. A je li uobičajena cijena karta od 50 kuna visoka? Pa mislim da ne jer smo se vodili cijenama sličnih centara – kazala nam je voditeljica centra.

Ona dodaje kako nisu imali nikakva očekivanja, a broj od šest tisuća posjetitelja u šest mjeseci ih je ugodno iznenadio. No, ne namjeravaju stati pa pripremaju programe koji će cijenom i sadržajem biti prilagođeni Šibenčanima.

– Tijekom svibnja, lipnja i srpnja bio je podjednak omjer domaćih i stranih gostiju, no u kolovozu su, primjerice, prednjačili stranci. Dolazi nam dosta školaraca, studenata, umirovljenika, a jako puno karata se proda i na ulazu katedrale sv. Jakova u sklopu razgledavanja spomenika UNESCO-ve baštine, a potom i katedralnog muzeja – rekla nam je Klarić.

Posjetitelje, priča nam, najviše fascinira spoj multimedije i starih originalnih stvari poput relikvija. Neke više oduševljavaju relikvije, dok je drugima zanimljiviji svjetovni dio postava. Od prošlog tjedna cijeli kompleks bit će upotpunjen i gastronomskim dijelom u restoranu Galbiani poput marende i dnevne ponude ručka po prilagođenim cijenama.

Civitas Sacra ima otvorena vrata svakog dana od 9 do 17 sati, a nedjeljom i blagdanima ne radi. Restoran Galbiani, pak, radi od 8.30 do 23 sata, a također nedjeljom i blagdanima nije otvoren.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.