Do petka stabilno i sunčano

Ciklona nam stiže za vikend, a s njom jugo i simbolična kiša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jučerašnji tlak zraka, od 1038 hektopaskala u Konavlima do 1050 hektopaskala u Kutjevu, posvuda je među najvišim u povijesti mjerenja, a moguće da negdje i padne rekord. Zbog te anticiklone, koja će sljedećih dana slabjeti, ali i dalje biti prilično jaka, do petka se nastavlja stabilno vrijeme, na Jadranu i u gorju i pretežno sunčano, dok će po nizinama opet biti česta magla, ponegdje i dugotrajna. Bura će danas slabjeti, a u četvrtak ponovno mjestimice pojačati, uglavnom na sjevernom Jadranu.

Na šibenskom je području jutro vedro i vjetrovito. Puše jaka bura, a temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 5 °C, u Murteru, Jezerima i na Žirju 4, u Šibeniku, Skradinu, Pirovcu, Tisnu i na Promini 3, u Vodicama, Zatonu i Žaboriću 2, u Primoštenu 1, u Oklaju 0, u Bilicama -1, a u Kninu i Drnišu -3 °C.

U Dalmaciji ćemo danas guštati u sunčanom vremenu, oblaci će biti rijetki, i uglavnom vidljivi u unutrašnjosti, gdje je samo jutro u blagim ‘minusima’. Dnevna temperatura zraka će uz umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu još i buru, porasti na vrijednosti između 9 i 12 °C.

U nastavku tjedna većinom sunčano, čak i vedro, uz sjeverozapadnjak i buru, u četvrtak prolazno i jaku. Na Jadranu će za vikend oblaka biti više, uz jugo, moguće prolazno i jako, a vrlo vjerojatno će u subotu povremeno padati kiša.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio


Pratite nas i na društvenim mrežama: