Počinju 'Dani tehničke ispravnosti vozila'

Cijeli tjedan možete besplatno obaviti tehnički pregled vozilaFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akcija ‘Dani tehničke ispravnosti vozila 2021’ koja je edukativno i preventivno-sigurnosnog karaktera počinje u ponedjeljak, a traje do subote, 27. studenog.

– Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije, izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću – poručuju iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Bitno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na tu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.