Pet osoba u karanteni

Četvrti slučaj zaraze u našoj županiji: Oboljeli mlađi muškarac nalazi se u samoizolacijiFoto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija/Pixabay

Kod mlađeg muškarca s područja Šibensko-kninske županije potvrđena je bolest uzrokovana virusom COVID-19, a za njega su epidemiološki izvidi još u tijeku. Muškarac ima blage kliničke simptome i nalazi se u samoizolaciji, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

– Ovo je četvrti slučaj zareze koronavirusom u našoj županiji. Pod zdravstvenim nadzorom je 290 osoba, od toga 207 sa službenim rješenjem, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca – piše u priopćenju.

Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost od koronavirusa. Podsjetimo, u Šibeniku se takva ambulanta nalazi na adresi Ivana Meštrovića 11d – zgrada ambulante TEF nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac, a moguće ju je dobiti na broj 091 2275 110. U Kninu se izdvojena ambulanta nalazi na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022 664 041 i u Drnišu na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022 888 980.

Ambulante rade 24 sata sedam dana u tjednu.

Za slučaju velikog pritiska na izdvojene ambulante, u Šibeniku na parkiralištu Poliklinike i u Kninu ispred bolnice, su u pripremi kontejneri za trijažu bolesnika koji sumnjaju na zarazu koronavirusom. Sve relevantne službe na području naše županije poduzimaju mjere za zaštitu zdravlja naših stanovnika.

Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo pokrenuli su projekt kriznog psihološkog savjetovanja povodom epidemije COVID-19. U svakoj županiji predviđen je jedan telefonski broj na kojeg se zainteresirani građani mogu javiti. Građani Šibensko-kninske županije mogu se javiti na broj mobitela 091 944 63 68.

– Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Također, apeliramo na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućama i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika bolesti prouzročene koronavirusom – napominju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ostanite kod kuće!

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.